Hakkımda

Deniz Bahar Hoca

Merhaba sevgili öğrencilerim,

Alanımda 16 yıl tecrübeli ve okul eğitimlerini derece ile bitirmiş ve alanında yüksek lisans eğitimini tamamlamış bir öğretmenim. 

4. sınıftan 8. sınıfa kadar her sınıf düzeyinde fen bilimleri derslerine girmiş, fen okuryazarı-araştırmacı ve bilimi sorgulayarak keşfeden bireyler yetiştirmeyi hedef edinmiş, öğrenme süreçlerinde keşfe-bilimsel argümantasyona-laboratuvar destekli aktivitelere dayalı metotlardan yararlanan, yeni nesil sorular ile daha sıkı bir şekilde baş etmek için düzenli kitap okumanın önemine, gündelik hayat deneyimlerinin çeşitlendirilmesine, yapılandırmacı eğitim öğretim faaliyetleri ile öğrencilerin desteklenmesinin gerekliliğine inanan, fen derslerinin teknolojik eğlenceli aktivitelerle daha anlamlı hale geldiğini düşünen, branş bazlı ders kazanımlarının yanı sıra 8. Sınıf düzeyi başta olmak üzere 4.-8. sınıf seviyelerinde mentörlük faaliyetleri ile öğrencilerini destekmiş, öğrencilerine kapısı her daim açık olan bir eğitimciyim.

Sevgili öğrencilerim, hedeflerinize ulaşmanızda ihtiyacınız olan en önemli rehberiniz “sorgulamak”tır. Etkili bir öğrenme sorgulama ile başlar. Eğer siz de hemfikir iseniz, Fen Bilimleri’nin ve dolayısı ile evrenin gizemli dünyasını sizlerle birlikte bilimi sorgulayarak keşfedebiliriz.

Lgs’deki başarımızı nasıl arttırabiliriz?

Yıl içerisinde sınav hazırlık sürecindeki tüm öğrenciler çeşitli öğrenme ortamlarında ilgili konuları dinler, öğrenmeye çalışır ancak bilgilerin uzun süreli bellekte daha uzun süre ve anlamlandırılarak saklanması birkaç anahtar cümlede gizlidir.

DİKKATLİ DİNLE – KODLA VE İLİŞKİLENDİR - DÜŞÜNCENİ PAYLAŞ – ANLAMADIĞIN HUSUSLARI DANIŞ – GERİ DÖNÜT AL - BİLGİNİ YENİDEN YAPILANDIR

Fen bilimleri dersinde daha başarılı olmak istiyorsak öncelikle bilgiyi yapılandıracak öğrenme ortamları gerekir. Ardından her bir ders için düzenli geri dönüt sağlanması mühimdir. Geri dönütü yapılmamış bir ders her zaman eksik kalır. Bu sebeple her bir dersten sonra dersin kritiğini yaparak başarılı olduğumuz noktalar ve geliştirmemiz gereken hususlar üzerinde yoğunlaşmak verimi arttırır. Ayrıca alınan dönüt ile ilgili olumlu besleme yapılması ve ardından kontrol sağlayıcı ek uygulamalarla ilgili eksiklerin tamamlanıp tamamlanmadığının kontrol edilmesi de bir o kadar etkili olur. Bu hususlarda gerekli takibi düzenli şekilde yaptığımızda fen okuryazarlığınızın kendiliğinden geliştiğini siz de görecek ve akademik özgüveninizin daha da arttığını, yeni nesil sorularda daha başarılı olabildiğinizi fark edeceksiniz.