Hakkımda

Seher Fatma Binici

Sayın öğrencilerim, ben Seher Fatma Öğretmen. 2014 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İlköğretim Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldum. Öğrenmeye olan tutkum ve lider bir öğretmen olma arzum sebebiyle ODTÜ’de Eğitim Yönetimi ve Planlaması Alanı’nda yüksek lisansa başladım, bir gün yüksek lisans eğitimime geri dönmeyi, tezimi başarıyla sunduktan sonra program geliştirme alanında doktora çalışmasına başlamayı hedefliyorum. 

Lisans ve yüksek lisans eğitimim sırasında zorunlu derslerin yanı sıra Yaratıcı Yazma, Türkçe- İngilizce Çeviri, Örgütsel Davranış, Öğretmenler için Proje Yönetimi, Grup Dinamikleri ve Liderlik, İlköğretimde Motivasyon, Eğitimde Araştırma Yöntemleri ve Eğitim Ortamlarında Fark Analizi derslerini aldım. Çünkü bir öğretmen ve öğrenci olarak öğrenmeyi nasıl daha kolay ve eğlenceli bir hale getirebileceğimi merak ediyor ve kendime özgü bir yöntem ve araçlar seti geliştirmeyi istiyordum. Belgesel filmler, mesleki eğitimler ve kitaplarla bu araştırma serüvenim devam ediyor.

Lisans eğitimimi tamamladıktan sonra 2 yıl eğitim kurumlarına Erasmus+ danışmanlığı yapan özel bir şirkette proje danışmanı olarak çalıştım. 5 yıldır özel sektörde fen bilimleri öğretmeni olarak çalışıyorum. Ortaokul öğrencilerine bilim okuryazarı olma serüvenlerinde eşlik ediyorum. Ayrıca Erasmus+ kapsamında öğretmenlere yönelik mesleki gelişim kursları düzenleyen bir şirket için içerik geliştiriyorum.

Pandemi süreciyle dijital platformlarda öğretmenlik yapma deneyimim oldu. Bu deneyim benim için oldukça keyifliydi. Bu noktada dijital vatandaşlık tarihçemden bahsetmesem olmaz. 😊 16 yaşında bilgisayarla tanıştığım o ilk anda dijital dünyaya, bilgisayar programlarına ve donanımına hayranlık duymuştum. Arama motoruna anahtar kelimeleri yazdığımda karşıma çıkan onlarca web sitesine şaşkınlıkla bakmıştım. Excel programında sınav notlarımla ilgili formüller yazıp grafikler oluşturmak ve gelişimimi incelemek benim için büyüleyici bir deneyimdi. Bu bağlamda Classest’in dijital göçmen öğretmenlerle dijital yerli öğrencileri buluşturması benim için özel ve değerli bir fırsat. Sayın öğrencilerim, bu konuda sizin fikirleriniz neler?

Dünyada meydana gelen değişim ve dönüşüme uyum sağlayabilmek için günümüzde bireylerin eleştirel ve yaratıcı düşünme, problem çözme gibi üst düzey bilişsel becerilerini geliştirmesi gerekmektedir. Ülkemizde de bu becerilerin gelişimini ve değerlendirilmesini sağlamak için öğretimde öğrenci merkezli öğretim programları geliştirilmiş ve ölçme-değerlendirmede yeni nesil sorulara yer verilmiştir. Sizlerin yeni nesil sorularla ilgili bakış açıları neler? Bence bir konunun anahtar kavramlarını öğrendikten sonra etkili bir rehberlikle bu soruları eğlenerek çözmeniz mümkün. Denemeye ne dersiniz?

Fen Bilimleri eğitiminde konuları yaşamla ve doğayla bağdaştırmayı, bilim tarihine yer vermeyi, konunun mühendislik ve teknolojiyle olan ilişkisine değinmeyi, fiziksel demonstrasyon ve sanal simülasyonlar kullanarak kavramları somutlaştırmayı tercih ediyorum. Hayat boyu öğrenme felsefesini benimsemiş bir öğretmen olarak bilim okuryazarı bireyler olmanıza, öz farkındalığınızı geliştirmenize, okul derslerinizde akademik başarınızı artırmanıza ve LGS sürecini sağlıklı ve başarılı bir biçimde deneyimlemenize katkı olmak için buradayım. İş birliği yapmaya ne dersiniz?