Merhaba

Birlikte başarmaya hoş geldin...

Sevgili öğrencim,

Türkçe adına herşeyi* birlikte öğrenelim! (Hey, "her şey" daima ayrı yazılır. Bak öğrenmeye başladık bile...)

10 yılı aşkın dershane ve özel okul tecrübemin yanı sıra özel ders verdiğim yüzlerce öğrencim ile bugüne kadar Türkçe'nin güzelliklerini hep birlikte öğrendik. Kimi zaman bir piyes yazıp sahneledik kimi zaman şiir dinletileri hazırladık. Okuma saatleri gibi etkinliklerle kelime kelime dilimizin inceliklerini hep birlikte keşfettik.

Şimdi seninle de etkinlikler, ödevler, soru çözümleri, edebi alıntılar, şiirler, kitaplar, dergiler... Türkçe olan her ne var ise "birlikte" amacımıza yönelik olarak kullanacağız... Sıkıcı ya da monoton anlatımlar yerine uzaktan eğitimin imkan ve felsefesine uygun yenilikçi yaklaşımlar ile öğrenmeyi "birlikte" öğrenip günün sonunda yine "birlikte" başaracağız.

Öğretmenlik yaşamım boyunca ülkemizin köklü dershanelerinde hem Türkçe öğretmenliği hem de Türkçe Zümre Başkanlığı yaptım. Sonrasında öğrencilerimle ve velileriyle daha yakın temas kurmak amacıyla özel kolejlerde öğretmenlik yapmaya başladım. Doğa Kolejinde çalıştığım 4 yıla yakın süre içerisinde Türkçe Öğretmenliği, Türkçe Zümre Başkanlığı, Türkçe Zümresi Soru Editörlüğü ve Yayın Sorumluluğu görevlerinde yer aldım. Akabinde Yön Kolejinde yine Türkçe Öğretmenliği ve Zümre Başkanlığı yanı sıra yönX Eğitim Modeli Sorumlusu ve Uzaktan Eğitim Araçları Sorumlusu olarak görev aldım. Şimdilerde ise Bil Kolejinde Türkçe Öğretmenliği görevimi sürdürmekteyim. Kolej öğretmenliğimin yanında çevrim içi ve yüz yüze özel derslerimi sürdürdüm ve hâlen devam etmekteyim.

4. sınıftan 8. sınıfa kadar (LGS Hazırlık öğrencilerim çoğunlukta olmak üzere) geniş bir kapsamdaki öğrencilerimle öncelikle hedeflerini belirleme sonrasında ise bu hedeflerle adım adım ulaşma konusunda çalışmaktayız. Bugüne kadar "birlikte başardığımız" öğrencilerim çoktan %1'lik dilimdeki liselerde eğitim hayatlarına başladılar bile. Seninle de ilgi, istek ve ihtiyaçlarına yönelik hazırlayacağımız programımız ile belirlediğimiz hedeflere ulaşacağız.

Bu hedefe ulaşma noktasında LGS'de en fazla dikkat etmemiz gereken konu yeni nesil sorular ile okuma-anlama dediğimiz paragraf sorularının çözümü. Çoğu öğrenci Türkçe sorularını sadece dil bilgisinden ibaret zannetse de son yıllardaki soru yoğunluğunun bize gösterdiği doğrultu 20 soruluk LGS'de dilbilgisi sorularının sayısı en fazla 4-5 adet ile sınırlıyken kalan soruları okuma-anlama bölümü oluşturmaktadır. Bu dağılıma uygun bir çalışma ile 20 sorunun tamamını çözmeyi hedefleyeceğiz. 

Elbette bu süreçte bazen iniş bazen çıkışlar yaşayacağız. Hiç merak etme daima birlikte hareket edip düşüş ve yükselişlerimizi sorun ya da sonuç olarak görmek yerine hedefimizdeki birer basamak olarak kabul edip daima önümüze bakacağız. Başarmak asla ama asla dümdüz bir çizgide ilerlemek değildir. Kalp ritmimiz bile bazen düşüşler yaşayıp sonrasında yükselişine devam eder bunu lütfen unutma.

Derste görüşmek üzere...