8. Sınıf Özel Ders
İçin Buradasınız!

Seçkin ortaokul öğretmenlerimiz arasından sizin için belirlenmiş en uygun öğretmenlerle ve çalışma modelleriyle hemen özel ders alın!
Classest, 8. Sınıf Özel Derslerle Yanınızda!
  • 1.600+ Öğretmen
  • 1M+ Saat Ders
  • 10b+ Öğrenci
  • %98 Başarı
İŞ ORTAKLARIMIZ VE REFERANSLARIMIZ En değerli kuruluşlarla birlikte mutlu yarınlar için el ele veriyoruz.
  • Seçkin öğretmen topluluğu
  • Doğru öğretmenle eşleştirme
  • Kişisel eğitim modeli tasarımı
Seçkin ortaokul öğretmenleriyle nitelikli özel dersler veriyoruz.
SİZE ÖZEL DERSLER Seçkin ortaokul öğretmenleriyle nitelikli özel dersler veriyoruz. 8. sınıfta LGS, bursluluk sınavları ve diğer sınavlara hazırlık yolunda nitelikli özel dersler için buradasınız. Çünkü burada Türkiye’nin en seçkin öğretmenlerini bir arada bulabilirsiniz. Sınava hazırlık yolunda planlı ve düzenli olarak size özel eğitim metodlarını belirleyerek ilerleyeceğiz.
SİZİ ARAYABİLİRİZ Numaranızı bırakabilirsiniz.
Size aşağıdaki kurumsal iletişim hattımızdan ulaşacağız:
+90 (850) 255 20 80
KONUMUZ

8. Sınıf Özel Ders

Ortaokulun son sınıfında yani 8. sınıfında öğrencilerin geçmiş yıllara göre farklı sorumlulukları olacaktır. Bu sorumlulukların en başında iyi bir liseye geçiş için anahtar görevi görecek bir takım çalışmalar olacaktır. Mesela LGS hazırlık çalışmaları gibi.

Liselere Geçiş Sistemi (LGS), Türkiye'de liseye geçişte uygulanan ve öğrencilerin akademik başarılarını ölçen kapsamlı bir merkezi sınav sistemidir. 8. sınıf öğrencileri, bu sınava girerek elde ettikleri başarılar neticesinde istedikleri liseye yerleşme şansı yakalarlar. Bu nedenle, yazının başında ifade ettiğimiz gibi LGS'ye hazırlanmak için öğrencilerin düzenli ve verimli bir şekilde çalışması gerekir. Burada özel ders destekleriyle plan ve strateji oluşturarak motivasyonlu biçimde ilerlemek mümkündür.


8. Sınıfta Özel Ders Almanın Faydaları

Her öğrencinin her branşta öğrenme modelleri ve hızları farklıdır. Çünkü her öğrencinin ilgi alanları, akademik durumları, alışkanlıkları, çekinceleri ve motivasyon kaynakları farklı farklıdır. Bu durumda kişiselleştirilmiş öğretim metotlarıyla verilen eğitimler, bu farklılıklara göre değişen özel ders imkanı sağlar. 

8. sınıfta özel ders almanın faydalarına kısa kısa bakalım:

1) Eksikleri Giderir

Biraz önce bahsettiğimiz üzere her öğrenci, farklı öğrenme hızlarına ve ihtiyaçlarına sahiptir. Bu nedenle, öğrenciler kitlesel yaklaşımlarla eğitim veren okullardaki derslerden aynı düzeyde faydalanamayabilir. Tam da bu noktada özel ders, öğrencilerin sınavlara hazırlık periyodunda eksiklerini gidermesine ve konuların doğru bir stratejiyle pekiştirmesine yardımcı olur.

2) Öğrenme Hızını Artırır

Özel dersler, öğrencilerin kendi öğrenme hızlarına göre ders almasını sağlar. Bu sayede, sınava hazırlık sürecinde doğru bir plan yapılarak zamanında ve eksiksiz biçimde ilerlenmesi sağlanır. Örneğin matematik dersinde genel olarak veya spesifik olarak bir konuyu kavramada zorlanan bir öğrenci 8. sınıf matematik özel ders desteği alarak okulunun veya sınava hazırlık programının gerisinde bile kalsa doğru planlamalarla ilerleyen müfredata yetişebilir. Ya da fen bilimleri dersinde hızlı ilerlemek isteyen bir öğrenci 8. sınıf fen bilimleri özel ders desteğini yoğun bir programla alarak bu ders konuları hızlıca tamamlayıp artan zamanda diğer derslerine ağırlık verme fırsatı elde edebilir.

3) Özgüveni Geliştirir

Özel dersler, her öğrencinin akademik anlamda gelişimine destek olmayı hedeflediği için öğrencilerin kendilerini uzun soluklu çalışma maratonunda daha motive hissetmelerine ve özgüvenlerini geliştirmelerine yardımcı olur. Öğrencilerin edinecekleri özgüvenle sınavda daha başarılı olacağını kolaylıkla ifade edebiliriz.


8. Sınıfta Özel Ders Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

8. sınıftaki öğrenciler, ergenlikten gençlik evresine geçiş aşamasında olduğu bir dönemdedir.  Her öğrencinin bu dönemde kompleks ihtiyaçları, hayalleri ve kaygıları olmaktadır. Bu yüzden alınacak özel dersler için kişiye özel dikkat edilecek birçok konu başlığı olacaktır. Biz daha genel konular özelinde konu başlıklarıyla özetleyelim:

1) Öğretmen Seçimi

8. sınıfta özel ders alırken, alanında uzman ve deneyimli bir öğretmen seçmek kritik öneme sahiptir. Öğretmenin, uzman olduğu alandaki profesyonel becerileri, eğitim teknolojilerine olan hakimiyeti, öz disiplini, öğretim metotları, öğrenciye yaklaşım biçimleri önemlidir. Bu konularda öğrencinin istek ve ihtiyaçlarına göre seçim yapılmalıdır. Tam da bu noktada Classest'ta her öğrenci için akademik ve pedagojik yönden en doğru öğretmenlerle eşleştirme yapıldığını söyleyelim.

2) Ders Çalışma Planı

Özel ders alırken özellikle 8. sınıfta, öğrencinin ihtiyaçlarına ve hedeflerine göre bir ders planı hazırlanmalıdır. Bu plan genellikle rehber öğretmenler eşliğinde profesyonel bir takvim çalışması şeklinde hazırlanır. Planın akabinde öğrencinin takvimdeki ilerleyişi gözlenir. Classest öğretmenleri eğitim koçluğu alanında akredite edilmiş uzmanlardır ve her öğrenciye özel bir plan hazırlarlar. 

3) Sınava Hazırlık Stratejisi

8. sınıfta alınan özel ders hizmetinin kapsamının belirlenmesi gereklidir. Öğrencinin bu süreçte neyi hedeflediğini bilmesi gerekiyor. Yine özel derslere başlanırken hedef belirleme konusunda stratejik bir destek alınmalıdır. Her ders ve her konu için geçmiş yıllardaki sınav deneyimlerinden faydalanarak hangi konulara, hangi soru türlerine ne kadar ve nasıl ağırlık verileceği öğrenilmelidir. Özellikle 8. sınıf özel matematik dersi içerisinde yeni nesil sorular için buna çok fazla ihtiyaç vardır. Bunların yanında hangi kaynakların öğrencinin başarıya ulaşması için uygun olacağı hangilerinin uygun olmayacağı belirlenmelidir. Bu hassas stratejide Classest'ın alanlarında deneyimli ve binlerce Classest öğrencisinin başarısında katkısı olan öğretmenlerinden destek almanızı tavsiye ediyoruz.


8. Sınıfta LGS'ye Nasıl Hazırlanmalı?

Birçok sınav hazırlığında olduğu gibi LGS hazırlık sürecinde de düzenli ve bol çalışmak önemlidir. Öğrenciler haklı olarak bu yoğun süreçte sıkılabilir, motivasyon kaybı yaşayabilir ve dış etkenlerden (aile, arkadaş veya okul ortamı gibi) etkilenebilir. Bu süreci en az kayıpla atlatmak kesinlikle mümkündür. Bunun için öğrencinin özgüvenini motivasyonunu koruması için birebir uzman eğitimci desteği alması büyük avantaj sağlayacaktır. 

Genel olarak LGS'ye iyi bir hazırlık dönemi geçirmek için neler yapılmalı?

1) Düzenli Olarak Çalışılmalı

LGS'ye hazırlanmak ve iyi bir lise kazanmak, kesinlikle düzenli çalışmak gerektirir. Çünkü LGS kapsamlı olduğu kadar çok iyi bir seçici sınavdır. Bu yüzden LGS hazırlık öğrencileri, her gün haftalık programa göre belirli sürelerde ve belirli periyotlarda ders çalışmalıdır.

2) Kaliteli Kaynaklar Kullanılmalı

Zaman her zaman değerlidir ve LGS hazırlık döneminde öğrenciler, anın önemini geçmiş yıllara göre önemini daha çok farkederler. Bu yüzden LGS'ye hazırlanırken hatalı kaynak seçimleriyle süreç içerisinde zaman kaybı yaşamamak gerekir. Classest öğretmenleri her yıl düzenli olarak güncel ve birçok kurum tarafından akredite edilmiş kaynak seçkileri hazırlayarak öğrencinin ihtiyaçlarına göre kaynak tavsiyelerinde bulunur.

3) Bol Deneme Sınavı Çözmek

Deneme sınavlarını bir profesyonel yüzücünün sık antrenmanlarla kendisini geliştirmesine benzetebiliriz. Yüzücü, doğru nefes kullanımı ve kondisyonunu geliştirmek bol bol çalışma yapar. Benzer şekilde öğrencilerin sürekli bu soru havuzlarına dalması, puanlarını artırması, süre yönetimini geliştirmesi, soru türleriyle mücadele ederek eksiklerini belirlemesi gerekmektedir. Kısacası LGS hazırlık sürecinde eldekilerin üzerine koyarak ilerlemek için bol bol deneme sınavı çözmek gereklidir. 

4) Uygun Bir Ders Çalışma Ortamı Hazırlamalı

Teknolojinin gelişimiyle beraber öğrencileri etkileyen birçok dış uyaran ortaya çıkmıştır. Bunlara örnek olarak sohbet uygulamaları, sosyal medya mecraları, dijital oyun programlarını verebiliriz. Elbette bu süreçte bu araçlardan öğrenciyi tamamen koparmak öğrencinin süreçte demotive olmasına sebebiyet verebilir. Burada özel ders verecek öğretmenlerin tavsiye edeceği saat aralıklarıyla öğrencinin toparlanması için izin verilebilir.

Ders çalışırken masadaki dikkat dağıtıcı tüm öğelerin kaldırılması gerekmektedir. Örnek olarak cep telefonunun, kullanılmayan kalem, defter, kitap, kağıt, vb objelerin, dekor objelerinin, ses çıkartan eşyaların öğrencinin masasından kaldırılması çok etkili olacaktır. Ayrıca mümkünse öğrencinin kendisine ait sessiz ve iyi ışık alan bir odada çalışması çok faydalıdır. Ailenin veya öğrencinin çevresindekilerin öğrencinin çalışma saatlerinde saygı çerçevesinde öğrenciye destek olmaları önemlidir.


Classest'tan 8. Sınıfta Özel Ders Almanın Avantajları

Classest olarak LGS özel dersleri için öğrencilerine nitelikli bir eğitim programı hazırlıyoruz. LGS özel dersleri kapsamında her öğrencimiz için şu avantajlara sunarız:

Uzman ve Deneyimli Öğretmenler: Classest, alanında uzman ve deneyimli öğretmenlere sahiptir. Bu sayede, öğrenciler kendi ev ortamında nitelikli eğitimlerden en iyi şekilde yararlanabilirler. Classest, her öğrencisi için yapay zekadan faydalanarak en doğru öğretmenlerle eşleştirir.

Kişiye Özel Ders Planı: Classest, öğrencilerin ihtiyaçlarına göre kişiye özel ders planları hazırlar. Bu sayede, ders saatleri verimli ve sürdürülebilir bir şekilde kullanılır.

Özetle, 8. sınıfta Classest'tan özel ders almak, LGS hazırlık sürecinde öğrencilerin başarısını artırabilecek en etkili bir yöntemlerden birisidir. Türkiye'nin en seçkin eğitimci topluluğuyla ve sayısız öğrencimizle yazdığımız huzur ve başarı dolu hikayelerimizde size de yer vermek için hazırız.

Okumaya Devam Et
SIKÇA SORULAN SORULAR Bir sorunuz var mı? Genel olarak aldığımız sorulara göz atın.
  • 8. Sınıf Özel Dersi Almalı Mıyım?

    Liseye geçiş aşamasında iyi bir üniversiteye yerleşmeye giden yolculukta 8. sınıf kritik bir basamaktır. Özellikle LGS hazırlık sürecinde kapsamlı, planlı ve verimli şekilde ilerlemek için özel ders almanızı tavsiye ederiz.

  • 8. Sınıf için Kaç Saat Özel Ders Almalıyım?

    Özellikle LGS için temel kazanımlar noktasında önemli ölçüde eksiklikler mevcut ise eksik görülen derslerde haftada 3 seans özel ders alınabilir. Classest'taki genel özel ders alma istatistiklerine bakacak olursak LGS hazırlık sürecinde haftada 2 seansla başlamakta ve sınava 2 ay kala seçilen kritik derslerde haftada 3 seansa çıkmaktadır.

  • 8. Sınıf Özel Ders Fiyatları Ne Kadar?

    8. sınıf özel ders fiyatları, eşleştirilen öğretmene, alınacak derse (Matematik, Fen Bilimleri,  Türkçe, vd) ve ihtiyaca göre değişkenlik göstermektedir. Detaylı bilgi için Classest müşteri hizmetlerinden destek alabilirsiniz.

  • 8. Sınıf Özel Dersi Vermek İstiyorum, Nasıl Verebilirim?

    Bunun için sayfamızın alt bölümünde yer alan "Eğitmen Ol" başlıklı bağlantıyı tıklayarak eğitmen başvuru yapabilirsiniz. Başvurunuz Eğitim Koordinasyon Birimi'miz tarafından değerlendirilir ve süreç olumlu ilerlediği takdirde mülakat ve oryantasyon süreçleri ile devam edilmektedir.

Sorunuzun cevabını bulamadınız mı? Farklı sorularınız varsa lütfen Yardım Merkezi'ni ziyaret edin.
BASINDA BİZ Ulusal ve uluslararası basına yansıyanlar.