YKS Özel Ders
İçin Buradasınız!

Seçkin lise öğretmenleri arasından sizin için belirlenmiş en uygun öğretmenlerle ve çalışma modelleriyle hemen özel ders alın!
Classest - Bir Dersten Fazlası
  • 1.600+ Öğretmen
  • 1M+ Saat Ders
  • 10b+ Öğrenci
  • %98 Başarı
İŞ ORTAKLARIMIZ VE REFERANSLARIMIZ En değerli kuruluşlarla birlikte mutlu yarınlar için el ele veriyoruz.
  • Seçkin öğretmen topluluğu
  • Doğru öğretmenle eşleştirme
  • Kişisel eğitim modeli tasarımı
Seçkin lise öğretmenleri arasından size en uygun öğretmenleri belirliyoruz.
SİZE ÖZEL YKS PROGRAMI Seçkin lise öğretmenleri arasından size en uygun öğretmenleri belirliyoruz. Burada Türkiye’nin en seçkin lise öğretmenlerini bir arada bulabilirsiniz. Her branş için bu öğretmen topluluğundan akademik ve pedagojik yönden size en uygun öğretmenleri belirleyip yine size özel eğitim metodlarını uyguluyoruz.
SİZİ ARAYABİLİRİZ Numaranızı bırakabilirsiniz.
Size aşağıdaki kurumsal iletişim hattımızdan ulaşacağız:
+90 (850) 255 20 80
KONUMUZ

YKS Özel Ders

YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı), Türkiye'de ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından her sene düzenlenen ortaöğretimden yükseköğretime geçiş sınavı sistemidir. YKS, lise eğitimini tamamlamış herkesin üniversiteye gidebilmek için girmesi gereken sınavdır. YKS, üniversite kontenjanlarına alınacak öğrencilerin seçilmesini ve tercihlerine göre yerleştirilmesinin sağlamak için yapılır. 


YKS Genel Bilgiler

YKS, 3 oturumdan oluşmaktadır ve adaylara lise müfredatından sorular sorulmaktadır. İlk oturumu olan TYT'ye (Temel Yeterlilik Testi) katılmak zorunludur. Adaylar, YKS'de SAY (Sayısal), SÖZ (Sözel) veya EA (Eşit Ağırlık) puanıyla bir lisans programına yerleşmek istiyorsa AYT’ye (Alan Yeterlilik Testleri) girmelidir.


TYT müfredatındaki sorular 9 ve 10. sınıftaki derslerden gelirken, AYT müfredatındaki sorular ise seçilen bölümdeki (SAY, SÖZ ve EA) 11. ve 12. sınıftaki derslerden gelmektedir.


TYT Soru Dağılımları 

1.oturum olan TYT'de (Temel Yeterlilik Testi) Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimleri derslerinden sorular yer almaktadır. 

Bu testlerdeki soru dağılımı:

  • Türkçe: 40 Soru

  • Matematik: 40 Soru
  • 
Fen Bilimleri: 20 Soru (7 Fizik, 7 Kimya, 6 Biyoloji)

  • Sosyal Bilimleri: 20 Soru (5 Coğrafya, 5 Tarih, 5 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, 5 Felsefe)


AYT Soru Dağılımları

2.oturum olan AYT'de (Alan Yeterlilik Test) Matematik, Fen Bilimleri, Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1, Sosyal Bilimler-2, YDT (Yabancı Dil Testleri) yer almaktadır. Bu testlerdeki soru dağılımı:

  • Matematik: 40 soru

  • Fen Bilimleri: 40 soru (14 Fizik, 13 Kimya, 13 Biyoloji)
  • 
Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1: 40 soru (24 Edebiyat, 10 Tarih, 6 Coğrafya)

  • Sosyal Bilimler-2: 40 soru (11 Tarih, 11 Coğrafya, 12 Felsefe, 6 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi)

  • Yabancı Dil: 80 soru

Sayısal (SAY veya MF) Dersleri

Sayısal (SAY veya MF) puan türünden sınava gireceklerin çözmesi gereken testler:

  • TYT Sınavı
  • Matematik
  • Fen Bilimleri

Eşit Ağırlık (EA veya TM) Dersleri

Eşit Ağırlık (EA veya TM) puan türünden sınava gireceklerin çözmesi gereken testler:

  • 
TYT Sınav
  • Matematik
  • Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler 1

Sözel (SÖZ veya TS) Dersleri

Sözel (SÖZ veya TS) puan türünden sınava gireceklerin çözmesi gereken testler:

  • 
TYT Sınavı
  • Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler 1
  • Sosyal Bilimler 2

İngilizce (DİL) Dersleri

Yabancı Dil puan türünden sınava gireceklerin çözmesi gereken testler:

  • 
TYT Sınavı
  • Yabancı Dil Testi (YDT)

4 yıllık lise serüveninden sonra artık üniversite süreci başlıyor. Üniversite iş hayatı öncesinde akademik kariyerin önemli bir halkasıdır. Günümüzde daha geniş iş imkanına sahip olmak için bir üniversite diploması büyük avantaj sağlamaktadır.



Öğrenciler, kariyer hedefleri yaparken bu süreçte YKS puanlarını ve ulaşacakları yüzdelik dilimlerini de hedefler. Nitelikli ve donanımlı bir üniversitenin kapısından içeri girildiğinde tercih edilen alanda uzmanlaşma sağlanırken o üniversitenin profesyonel ağından faydalanılır. Bu yüzden öğrencilerin iş geleceği için onlara uygun üniversite ve bölümler tercih edilir. Donanımlı bir fakülte öğrencisi olmak için hedeflenen üniversiteye hazırlık süreci yoğun bir çalışma temposu gerektirmektedir. Bu süreci daha verimli ve başarılı biçimde tamamlamak için üniversiteye hazırlık özel ders desteği alabilirsiniz. İşte lise hazırlık sürecinde özel ders almak isteyenler için tavsiyelerimiz: 


1. YKS İçin Deneyimli ve Uzman Öğretmen Seçimi

Özel derslerde ve hatta eğitimin birçok aşamasında öğretmenin rolü önemlidir. Öğrenci için en uygun ve en doğru öğretmenlerle yola çıkmak bu süreçte öğrencilere sayısız avantaj sağlayacaktır. 


Öğrenci İçin Doğru Öğretmen Belirlenmeli

YKS özel ders desteği veren öğretmenler, uzun soluklu ve yoğun bir çalışma programı gerektiren süreci öğrencileri için verimli ve düzenli hale getirirler. Öğretmenler, bu düzeni sağlarken süreç içerisinde sürekli olarak öğrencilerine yol gösterir ve işlerini kolaylaştırır. Özel ders alırken öğrencinin kendisini rahat ve motive hissedebileceği, her dersin verimli biçimde ilerleyeceği, her hafta yeni konuların pekişmiş ve test netlerinin yükseldiği bir ritim yakalaması için ona uygun öğretmenlerle ilerlemesi gerekir. Öğretmen belirlerken öğrencinin ve velisinin istekleriyle birlikte mutlaka objektif kararlar alınmalıdır. Classest'ta her öğrenci için akademik ve pedagojik yönden en doğru öğretmenlerle eşleştirme yapılmaktadır.


Öğretmenler Akredite Edilmiş Olmalı

Öğrencilerin geleceğini emanet alan öğretmenlerin, kesinlikle eğitim formasyon belgesine sahip olması, yetkin kişi ve kurumlarca onaylanmış olması, geçmiş yıllardan iyi bir referans derecesine sahip olması, YKS ve yeni nesil sorular üzerinde uzmanlık seviyesinde deneyime sahip olması gerekmektedir. Aksi halde öğrencilerin yanında motamot soru çözen ve verimsiz şekilde sürecin ilerleyebileceği bir risk alınmış olur. Çünkü deneyimsiz ve akredide edilmemiş bir özel ders veren kişiyle çalışan öğrenciler için kısa vadede olumlu gözüken faydalar elde edilse de uzun vadede büyük zararlar görülebilir. Classest, alanında uzman ve deneyimli lise öğretmenlerine sahiptir. Her öğretmen seçici bir kabul sürecinden geçer. Ayrıca öğretmenlerin Classest'taki performansları ve memnuniyet verileri analiz edilir.


2. Bireysel İhtiyaçlara Uygun Ders Seçimi

YKS hazırlık sürecinde verilen özel derslerin, okuldaki derslerden farklı olarak konu anlatımı yerine interaktif ve öğrencinin durumuna göre ilerlemesi gerekir. Özel derslerin amacı öğrencinin güçlü ve zayıf yönlerini tespit ederek ilgili alanlara odaklanılmasını ve ağırlık verilmesi gereken konularda çalışmalar yapılmasını sağlamaktır. Aynı zamanda bu amaçlarla kişiye özel verilen eğitimler, modern çağın öğretim yaklaşımıdır. Bu nedenle öğrencilerin YKS hazırlık sürecinde bireysel olarak özel ders almaları oldukça avantajlıdır.


Hangi Derslerde Ne Kadar Destek Gerekiyor?

YKS'de TYT ve AYT ve seçilen bölümlere göre katsayı puanlarının değiştiğini belirtmiştik. Bunun yanında öğrencinin hedeflerine göre ve mevcut ihtiyacına göre hangi derslerde ne kadar desteğe ihtiyacı olduğu belirlenmelidir. Öğrencinin hazırbulunuşluk durumu,mevcut akademik durumu, ve çalışma temposu gözlemlenerek doğru bir özel ders programı hazırlanmalıdır. Haftalık, aylık ve daha uzun vadeli çalışma programı oluşturulmalıdır. Hangi dersten kaç seans özel ders alacağı bu bilgiler dahilinde belirlenecektir. Bu süreçte Classest ekibi ve öğretmenleri uygun ders seçimlerinizde profesyonel destek vermektedir. Classest'ta her ders için haftalık seans ve çalışma ihtiyaçları belirlenir.


Hangi Konularda Ne Kadar Çalışılmalı?

Hem TYT hem de AYT hazırlık sürecinde konular pekiştirilerek ve iyi bir temel üzerinde bilgiler inşa edilerek ilerlenmelidir. Ayrıca her konu için YKS'deki katsayı puanlarının, geçmiş yıllarda çıkma istatistiklerinin, genel düzeydeki zorluk durumlarının iyi okunması gereklidir. Öğrencinin ilerleme durumuna göre hangi konulara daha fazla ağırlık verileceği ve hangi soru türlerine odaklanılacağı belirlenmelidir. Bu noktada Classest eğitimcileri hem özel ders öğretmenliği hem de geçmiş sınav dönemlerinde gelen deneyimleri ile öğrencilerine uzman desteği sağlamaktadır.


3. Stratejik Bir Sınav Hazırlığı

YKS'de elde edilmesi hedeflenen puanları kazanmak için sınav formatına ve müfredatına uygun stratejik planların yürütülmesi gerekmektedir.


Sınav Formatına Uygun Strateji Belirleme

Türkiye'de her yıl Haziran ayında düzenlenen YKS için geriye dönük birçok bilgi mevcut. Örneğin, "Hangi derslerde hangi konulardan ne kadar soru çıkıyor?", "Soru türüne göre zorluk durumları neler?", "Soru türlerinin çözümünde hız kazandıracak püf noktalar neler?", "TYT ve AYT seçilen bölüme göre derslerin katsayı puanları nelerdir?" gibi soruların cevapları mevcuttur. Bu bilgilere dayanarak ve sınav formatını bilerek öğrencinin ihtiyaçları ve mevcut durumuna göre doğru bir hazırlık stratejisi belirlenmelidir. Classest'ta ilk tanışma dersinden sınava kadar olan süreçte her öğrenciye özel bir çalışma stratejisi belirlenmektedir.


Doğru Çalışma Kaynakları Edinme

Her yıl YKS hazırlık programını kapsayan birçok çalışma kaynağı, deneme sınavı kitapçıkları, çözümlü soru bankları, vs yayınlanır. Bu kaynaklardan hangilerinin MEB & YKS müfredatı için uygun olduğu, sınava yönelik çalışmalarda faydalı olacağı ve öğrenci için yeterli olacağının belirlemesi gereklidir. Hem TYT hem de AYT hazırlık kaynaklarının hangilerinin öğrenci için uygun olduğunu belirlemek için Classest öğretmenlerinizden destek alabilirsiniz.


4. Etkili Ders Çalışma Teknikleri

YKS hazırlık sürecinde özel ders alan öğrencilere düşen iki ana görev vardır. Birincisi, özel derslere zamanında katılmak ve verimli olmasıdır. İkincisi ise, öğrencilerin  özel ders öğretmenleri tarafından verilen ödevleri zamanında ve eksiksiz biçimde teslim etmesidir. Ayrıca ikincisine öğrencinin yapamadığı soruları öğretmeniyle tekrar tartışmasını da ekleyebiliriz. Özel derslerde yoğun olarak soru çözüm teknikleri ve püf noktalar üzerinde zaman kazandıracak çalışmalar yapılır. Burada kazanılan hız ve verimlilikle öğrencilerin ders önünde ve bitiminde çalışmaları gereken ödevlerini mutlaka yapmaları gerekmektedir. Öğretmenler de ödevlerle konuların adım adım pekiştirilmesini sağlar ve sonraki konuya geçmek için öğrencinin hazır olup olmadığını gözlemleyebilir. Etkili ders çalışma teknikleri geliştirmek, düzenli ve planlı bir şekilde konuları gözden geçirmek YKS sürecinde kritik öneme sahiptir. Bu süreçte Classest 360 derece desteklerle öğrencinin ev ödevlerini destekler.


Doğru Bir Çalışma Takvimi Hazırlanmalı

YKS'de üst yüzdelik dilim derecesine ulaşabilmek için 9. sınıftan itibaren bir düzenli çalışma ritmi yakalamak büyük avantaj sağlar. Kısacası YKS hazırlığı uzun soluklu bir süreçtir. Bunun yanında YKS hazırlık süreci boyunca öğrencilerin başarma motivasyonunu koruması önemlidir. Artık bir genç delikanlı olan YKS hazırlık öğrencilerinin bu süreçte hem mental hem de fiziksel yönden motive kalmalarını sağlamak elbette kolay değildir. Bu yüzden öğrencilerin özel hayatlarını merkezde tutarak onların huzurlu ve başarılı biçimde ilerlemesini yürütecek bir takvim hazırlanmalıdır. Çalışma programı oluştururken, öğrencilerin öğretmenleriyle günlük, haftalık ve aylık hedefler üzerinde birlikte tartışması avantajlı olabilir. Öğrenci için sadece ders çalışacağı program hazırlanmasının yerine içerisinde dikkatini toplayabileceği küçük hobilerinin, sosyal aktivitelerinin de yer aldığı saat aralıkları da belirlenmelidir. Bayramlar, tatil günleri, stres atmaya yönelik aktivitelere de yer verilebilir.


Düzenli Tekrarlarla Bol Soru Çözülmeli

YKS'de hedeflenen test netlerine ulaşmak için bir sporcu antrenmanı gibi düzenli olarak antrenman ve egzersiz yapılması gerekir. Bu da bol soru çözme ve bol deneme sınavlarına katılımlarla mümkündür. Özel ders süreci boyunca öğretmenler, öğrencinin belirli bir tempoya ulaşması için düzenli olarak çözülmesi gereken soru sayısını artırır ve girilen deneme sayısı da paralelinde artar. Burada ritim yakalamak başarı için çok önemlidir.


5. Classest'tan Faydalanma

Classest'ta YKS hazırlık öğrencilerine istedikleri zaman istedikleri yerden bire bir özel ders alma imkanı sunulur. Özel ders sürecinde öğrencilerin motivasyonlarının devam etmesi için Classest'ta her öğrenciye özel destekler sunulur. Bunlardan bahsedelim:


Uzman ve Deneyimli Öğretmenlerden Ders Alma İmkanı

Classest, alanında uzman ve deneyimli üniversite hazırlık öğretmenlerine sahiptir. Bu sayede, öğrenciler kendi ev ortamında nitelikli eğitimlerden en iyi şekilde yararlanabilirler. Classest, her öğrencisi için yapay zekadan faydalanarak en doğru öğretmenlerle eşleştirir.


Kişiye Özel Ders Planıyla Birlikte Çalışma Programı

Classest, öğrencilerin ihtiyaçlarına göre kişiye özel ders planları hazırlar. Bu sayede, ders saatleri verimli ve sürdürülebilir bir şekilde kullanılır.


Eğitim ve Öğrenci Koçluğu Destekleri

Her öğrencinin akademik durumu, öğrenme modeli, duygu durumu, hayalleri ve hedefleri farklı farklıdır. Bu noktada onlara doğru destekler sağlamak gerekecektir. Sadece eğitim hayatları için değil öğrencilerin bireysel farkındalıkları için de desteğe ihtiyaç duyabilirler. Her iki ihtiyaç için de Classest eğitimcileri ve koçları öğrencilerine esnek destekler sunmaktadır.


Özetle, YKS hazırlık özel ders ihtiyaçlarınız için Classest'tan alacağınız desteklerle nitelikli bir eğitim hizmeti alırsınız. Classest olarak Türkiye'nin en seçkin eğitimci topluluğuyla ve sayısız öğrencimizle yazdığımız huzur ve başarı dolu hikayelerimizde size de yer vermek için hazırız.


Okumaya Devam Et
SIKÇA SORULAN SORULAR Bir sorunuz var mı? Genel olarak aldığımız sorulara göz atın.
  • YKS Özel Dersi Almalı Mıyım?

    Yoğun YKS hazırlık temposunda zamanınızı doğru şekilde değerlendirmenizi sağlamak için ve belirlediğiniz hedefler için profesyonel ve nitelikli bir eğitim programından yararlanmak için özel ders almanızda büyük fayda vardır.

  • Kimlere YKS Özel Dersi Verilir?

    YKS hazırlık yolunda profesyonel bir kişisel eğitimci desteğine ihtiyaç duyan her ortaokul öğrencisine özel ders verilir. 

  • YKS Özel Ders Fiyatları Ne Kadar?

    YKS özel ders fiyatları, eşleştirilen öğretmene, alınacak derse (Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Türkçe, vd) ve ihtiyaca göre değişkenlik göstermektedir. Classest Türkiye'nin en değerli birçok kuruluşuyla iş birliği yapmaktadır. Bu kuruluşlardan birisinde çalışıyorsanız bağlı olduğunuz çalışan sadakat programlarından indirimlerden yararlanabilirsiniz. Bu kuruluşları "İş ortaklarımız ve referanslarımız" bölümünden inceleyebilirsiniz. Detaylı bilgi için Classest müşteri hizmetlerinden destek alabilirsiniz.

  • YKS Özel Dersi Vermek İstiyorum, Nasıl Verebilirim?

    Bunun için sayfamızın alt bölümünde yer alan "Eğitmen Ol" başlıklı bağlantıyı tıklayarak eğitmen başvuru yapabilirsiniz. Başvurunuz Eğitim Koordinasyon Birimi'miz tarafından değerlendirilir ve süreç olumlu ilerlediği takdirde mülakat ve oryantasyon süreçleri ile devam edilmektedir.

Sorunuzun cevabını bulamadınız mı? Farklı sorularınız varsa lütfen Yardım Merkezi'ni ziyaret edin.
BASINDA BİZ Ulusal ve uluslararası basına yansıyanlar.